تعامل شهرآرا و ۱۳۷؛ در راستای اطلاع‌رسانی مسائل شهری به شهروندان طهوریان عسکری: پیشتازی مشهد در توسعه خطوط فیبر نوری در ۳ سال گذشته جزئیات ۲ مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا برای مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) آغاز بهره‌برداری از طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب‌وکار‌ها در مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳)+ویدئو کاهش ۶۷ روزه زمان انتظار صدور پروانه ساختمان در مشهد | ۶۵۹ پروژه زودبازده در محلات حاشیه‌شهر مشهد احداث می‌شود برقراری کمک‌هزینه مسکن برای مادران شاغل در شهرداری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) آخرین نشانه‌های وجود بخشی از تاریخ مشهد | قبر «خواجه روشنایی» متروکه و مخروبه شهروند خبرنگار | درخواست افزایش واگن‌های خط یک قطارشهری مشهد + پاسخ بررسی مشکلات منطقه ۴ مشهد در دیدار مردمی شهردار این منطقه | نهضت آسفالت برای حاشیه شهر الزامات تخصصی توسعه متوازن شهر شهردار مشهد: ارزان‌ترین خدمات شهری در مشهد ارائه می‌شود تسهیل پاسخگویی به املاک دارای کاربری‌های صنعتی در حریم شهر مشهد قول استاندار برای جبران کمبود‌های حوزه درمان خراسان رضوی امضای تفاهم‌نامه مشترک مدیریت شهری مشهد با دانشگاه آزاد اسلامی (۱۶ آبان ۱۴۰۳) شهردار مشهد: هوشمندسازی، راهبرد مدیریت شهری است| افزایش سرعت اینترنت مشهد تا یک گیگ بر ثانیه آیین اختتامیه همایش ملی حقوق فضای مجازی برگزار شد | تدوین بیش از ۱۲ پایان‌نامه تخصصی درباره هوش مصنوعی در مشهد کاهش هزینه‌های اداره شهر مشهد با افزایش تعاملات با دانشگاه‌ها همراهی دانشگاه و مدیریت شهری مشهد برای توسعه خدمات شهروندی هشدار هواشناسی مشهد | آماده‌باش نیرو‌ها و استقرار تجهیزات خدمات‌ شهری در سطح شهر (۱۶ آبان ۱۴۰۳) ناصحی: شهرداری مشهد ظرف دو روز آینده، گزارشی از نحوه پرداخت طلب پیمانکاران به شورا ارائه دهد
سرخط خبرها

آلودگی هوا بلای جان مشهد | افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها به‌علت مشکلات قلبی و تنفسی

  • کد خبر: ۱۰۴۳۳۶
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۴
آلودگی هوا بلای جان مشهد | افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها به‌علت مشکلات قلبی و تنفسی
با توجه به گزارش اداره کل هواشناسی مبنی بر پایداری و افزایش غلظت گرد و غبار در هوای شهر و افزایش غلظت گرد و غبار تا عصر یکشنبه، شاخص کیفیت هوا در مشهد روند افزایشی داشته و وضعیت کیفی هوا همچنان در وضعیت ناسالم است.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ آلودگی هوای مشهد بار دیگر باعث شد در واپسین ساعات جمعه‌ای که گذشت، کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تشکیل شود؛ کارگروهی که شاید بر خلاف اسمش تمام اضطرارش در خروجی‌هایی است که قرار است بعد از وقوع آلودگی به بار اجرا بنشیند و مصوباتی که بیشتر به یک مسکن موقت شبیه هستند تا راهکار عملی و اجرایی برای مقابله با یک بحران.

جمعه شب خروجی مصوبات کارگروه اجرایی و اضطرار آلودگی هوای استان قابل انتظار بود و حکم به تعطیلی دیروز مدارس مقطع ابتدایی داده شد و پس از آن دیروز نیز همین حکم برای مدارس ابتدایی و مقطع اول دبیرستان برای امروز صادر شد. قصه به شماره افتادن نفس‌های شهر این روز‌ها دیگر از دغدغه و معضل گذشته و رفته رفته در حال تبدیل شدن به بحران است؛ بحرانی که شاید حرکت لاک پشتی مسئولان زیست محیطی شهر را دیگر برنمی تابد و به یک ضرب الاجل در بستر اجرای عملیات نیاز دارد.

دی ماه سال گذشته بود که انتشار خبر تدوین برنامه ده ساله برای رویارویی با پدیده گردو غبار در استان از سوی دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار کشور بارقه‌هایی از امید در دل شهروندان ایجاد کرد. علی محمد طهماسبی بیرگانی در نشستی با متولیان محیط زیست استان در مشهد از غبارخیز بودن یک سوم مساحت استان گفته و اعلام کرده بود که در ۴ سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار ملی از ناحیه ستاد ملی گردو غبار به خراسان رضوی تخصیص یافته و همه دستگاه‌هایی که در این باره وظیفه اجرایی داشته اند، اعتبار مورد نیاز را از ستاد ملی گرد و غبار دریافت کرده اند.

نظارت بیشتر بر شن شویی‌ها

بعد از گذشت ۳ ماه از انتشار این خبر بار دیگر آلودگی، در مرز هشدار برای چند روز پیاپی هوای مشهد را نشانه گرفت و این بار سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در جلسه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان اعلام کرد که با توجه به گزارش اداره کل هواشناسی مبنی بر پایداری و افزایش غلظت گرد و غبار در هوای شهر و افزایش غلظت گرد و غبار تا عصر یکشنبه، شاخص کیفیت هوا در مشهد روند افزایشی داشته و وضعیت کیفی هوا همچنان در وضعیت ناسالم است.

مهدی اله پور با بیان اینکه فرمانداران شهرستان‌های درگیر با موضوع گرد و غبار باید با هماهنگی استانداری و هواشناسی تصمیمات لازم را اتخاذ کنند، این را هم گفت که در کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تشدید نظارت بر فعالیت معادن و شن شویی‌ها تصویب شد.

کانون‌های گرد و غبار، متهم ردیف اول

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: در این روز‌ها کانون‌های گرد و غبار داخلی و خارجی به طور هم زمان فعالیت دارند و این فعالیت باعث شده است در اثر وزش باد ذرات گرد و غبار جابه جا شوند و در هوای شهر افزایش یابند.

محمد عرفانی با بیان اینکه فعالیت هم زمان کانون‌های گرد و غبار داخلی و خارجی متهم ردیف اول آلودگی هوای مشهد هستند افزود: افزایش شدت وزش باد باعث تقویت کانون‌های داخلی و خارجی شده است.

هوای ناسالم برای همه گروه‌ها

با مراجعه به سایت مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد، بیشترین رنگی که به چشم می‌خورد رنگ قرمز یا همان هشدار آلایندگی برای همه گروه هاست. در اواسط روز گذشته ۱۱ ایستگاه از ۱۸ ایستگاه سنجش کیفیت هوا در شهر، هوای ناسالم برای همه گروه‌ها یا همان هشدار هوای آلوده و ۷ ایستگاه نیز با رنگ نارنجی هوای ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌داد. شاخص کیفیت لحظه‌ای هوا ظهر روز گذشته با ثبت عدد ۱۵۲ در مجموع، هشدار آلایندگی برای همه گروه‌های سنی را ارائه می‌داد. در این باره رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد به خبرنگار ما گفت: چند روزی است که بیشتر استان‌های کشور از جمله خراسان رضوی و مشهد تحت تأثیر پدیده گرد و غبار و آلودگی هوا قرار گرفته اند.

باز هم بیابان قره قوم

رضا اسماعیلی بیان کرد: مشهد نیز حدودا از ۱۵ فروردین به طور جدی‌تر تحت تأثیر این پدیده جوی قرار گرفته است که در روز‌های ابتدایی بیشتر تحت تأثیر فعالیت کانون‌های داخلی و کانون خارجی صحرای قره قوم بود.

وی با بیان اینکه شدت آلودگی هوا در دو سه روز اخیر بیشتر تحت تأثیر توده گرد و غباری است که در محل مرز عراق و لبنان شکل گرفته است، افزود: این توده در شمال عراق تقویت شد و از غرب کشور به استان ما نفوذ کرد.
رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد ادامه داد: با ورود این توده و وجود خشک سالی پیاپی حاکم بر استان، کانون‌های داخلی نیز تقویت شد و پدیده گرد و غبار با این سطح در شهر استقرار یافت.

تنها ۲ روز هوای پاک در فروردین

اسماعیلی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا ۲۰ فروردین شهروندان مشهدی تنها دو روز هوای پاک تنفس کرده اند، گفت: در این مدت مشهد ۱۲ روز هوای قابل قبول، ۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲ روز هوای آلوده و ۲ روز هوای پاک را تجربه کرده است.
رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی شهرداری مشهد بیان کرد: به نظر می‌رسد در بهار و تابستان امسال با کاهش کیفیت هوا برای تنفس رو به رو باشیم؛ زیرا در همین مدت کوتاه از شروع سال نسبت به سال گذشته تعداد روز‌های تنفس پاک با یک روز کاهش همراه بوده است.

افزایش اعزام بیماران تنفسی و قلبی

محمد علیشاهی، مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز بدون اعلام آمار مشخصی، به خبرنگار ما گفت: آمار بیماران اعزامی به بیمارستان با منشأ تنفسی و قلبی افزایش طی روز‌های گذشته افزایش داشته است.

پاسکاری برای حل یک معضل

بیش از دو دهه است که مشهد با معضل هوای آلوده و در مرز هشدار در آسمان شهر دست و پنجه نرم می‌کند. در این میان اگرچه راهکار‌هایی اجرایی و بر بستر پژوهش، مانند تعطیلی یک روز در هفته برای کاهش آلودگی هوا، پیشنهاد شده است، اما همه این راهکارها، یا مانند موضوع تعطیلی پنجشنبه‌ها در فرایند بالا و پایین‌های اداری معطل مانده یا مانند راه اندازی بزرگ‌ترین سایت رادار هواشناسی با پتانسیل پیش بینی وقوع پدیده گرد و غبار در هوای شهر منتظر ابلاغ و تخصیص بودجه است.

انتقاد از حذف بودجه مقابله با ریزگرد‌ها

به گزارش تسنیم، درا ین باره رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از حذف اعتبار مقابله با ریزگرد‌ها گفت: دولت هم پارسال و هم امسال اعتبار مقابله با ریزگرد‌ها را از بودجه حذف کرد.
سمیه رفیعی با انتقاد از اطلاع رسانی درباره ورود ریزگرد‌ها به پایتخت، این را هم گفت که ورود ریزگرد‌ها به پایتخت باید حداقل بین ۲۴ تا ۳۶ ساعت قبل توسط سازمان هواشناسی پیش بینی می‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->